Jytte Jensen

Fødselsdag 8. December 1933 Dødsdag 18. December 2015

Jytte Jensen fra Vallensbæk og medlem i Roskilde adventistmenighed døde helt uventet i sit hjem natten til den 18. december 2015. Hun var født den 8. december 1933 og blev dermed 82 år. 

Jytte Jensen var uddannet fysioterapeut og arbejdede i sit fag, til hun gik på pension. Som ung mødte Jytte den svære opleve, en skilsmisse er, og med 3 børn måtte hun bryde op og skabe et nyt hjem for sig og sine børn, og det blev i Vallensbæk udenfor København. Med omhyggelig planlægning og stor energi lykkedes det for Jytte at skabe et hjem, hvor der blev tid både til at arbejde som forsørger og til at være alenemor for børnene Niels-Erik, Lise og Henrik.

Først som voksne har børnene rigtig set, hvor stor omsorg og planlægning deres mor lagde for dagen i de år, hvor hun var alenemor. I 2000 mødte Jytte den sorg at miste Niels-Erik. Jytte Jensen var et meget værdsat menneske blandt sine mange venner. Som sønnen, Henrik, sagde: ”Mor kan kendetegnes med langvarige venskaber“, og den egenskab blev tydelig afsløret ved bisættelsen fra Adventkirken i Roskilde, hvor kirken var næsten fyldt med familie og mange venner.

I menigheden og blandt venner var Jytte kendt som en beskeden person, der afslørede en personlig styrke gennem livets opgaver og udfordringer. Og vi kendte og respekterede hende som en personlig kristen, hvis gudstro var enkel og dybsindig.

Vore tanker går nu til datteren Lise og barnebarnet Clara og til sønnen Henrik.

Æret være Jytte Jensens minde.

Carl-David Andreasen