Lars Sälke Olsen

Fødselsdag 18. September 1948 Dødsdag 28. Januar 2016

Lars Olsen, Juelsminde menighed, døde 28. januar efter alvorlig sygdom. Han var født i Aarhus 18. september 1948 og blev 3 måneder gammel adopteret af ægteparret Anna og Laurits Olsen.

Midt i 50’erne flyttede familien til Juelsminde, hvor faderen fortsatte sin virksomhed. Lidet anede Lars vel, at samme hus, hvor han havde sin opvækst, senere også skulle blive barndomshjemmet for hans egen familie og børn.

Lars voksede op med troende forældre og i et miljø, hvor kirken spillede en stor rolle. Det måtte Lars også tage stilling til. Og det blev for ham et tilvalg, som han forblev tro imod til sidste åndedrag.

Endelig kom tiden også til at vælge uddannelse. Først prøvede Lars kræfter med fysioterapien på Skodsborg Badesanatorium, men valgte alligevel en håndværkeruddannelse i VVSbranchen. Tiden i Skodsborg blev også brugt til at finde sit livs udkårne. Det blev Hanna Sälke, en pige fra Finland.

I årene 1977-98 var Lars ansat ved Vejlefjordskolen til at udføre håndværksmæssigt arbejde og anden praktisk hjælp. Men de sidste år af sit arbejdsliv kørte han taxa. 

Lars var meget udadvendt og faldt let i snak med alle. Han så alle som ligeværdige uanset social rang. Et menneske for Lars var altid et menneske. Der var altid noget godt at sige om alle. Lars tog også del i byens sociale liv, om det var tryllekunst eller ballondyr til børnene, og årets julemand prøvede han også.

Lars efterlader sig hustruen Hanna, 4 sønner, en plejesøn, en svigerdatter og 3 børnebørn.

Ære være Lars Olsens minde!

Robert Svendsen