Dagny Andersen

Fødselsdag 5. November 1918 Dødsdag 7. April 2016

Dagny Andersen fra Faxe døde i sit hjem på Søndervang den 7. april 2016. Dagny var født i Gelsted på Fyn den 5. november 1918 og blev således 97 år. Fra sin barndom var Dagny knyttet til adventistmenigheden gennem sin mor, som var adventist, og som ung bestemte hun sig for selv at være adventist. Og den beslutning fulgte hende gennem hele livet.

Dagny voksede op i små kår, og da hun blev voksen og selv stiftede familie var hverdagen præget af stor arbejdsomhed og nøjsomhed. Som ung flyttede Dagny til Sjælland, og gennem mange år arbejdede hun på Skodsborg Badesanatorium. Efter en skilsmisse blev Dagny alenemor med et stort ansvar for sig og sine børn, men gennem stor flid hjalp hun sine børn til en god start på livet.

Som pensionist flyttede Dagny Andersen til Faxe, hvor hun fik en god og værdig alderdom og tid til at nyde besøg af sine børn, børnebørn og oldebørn. De sidste år fandt Dagny sit hjem på Søndervang, og nu var det en stor hjælp og glæde for hende, at hun stadig kunne gå i kirke ofte i følgeskab af sine børn, som kom på besøg om sabbatten.

Ved begravelsen blev et vigtigt træk i mindet om Dagny udtrykt gennem salmerne, vi sang. Salmer, som Dagny ofte selv havde sunget. Salmernes ord blev som Dagnys sidste afskedsord til familien. Et stort følge mødtes med børnene, Folmer, Dorit og David og deres familier for at sige: ”På gensyn!“

Æret være Dagny Andersens minde.

Carl-David Andreasen