Hilma Solveig Kristensen

Pige- / drengenavn Grarup Fødselsdag 5. Juli 1923 Dødsdag 4. maj 2016

Hilma Solveig Kristensen sov ind i dødens stille søvn den 4. maj 2016 på Søndervang Plejehjem og blev bisat fra Faxe Adventkirke den 13. maj.

Hilma blev født i Newell, Iowa, USA, den 5. juli 1923. Hendes forældre, Niels og Inger Grarup, var immigreret til USA, hvor Niels Grarup arbejdede for Baptistkirken som præst og evangelist. Da Hilma var omkring 13 år gammel, bestemte familien sig for at flytte tilbage til Danmark. Hilma og hendes mor tog her imod indbydelsen til nogle evangeliske møder, og blev senere døbt ind i Adventistkirken.

Som ung pige arbejdede Hilma som kokke-ene-pige i prominente hjem på Vejleegnen og på Juelsminde Kuranstalt.

I 1949 giftede hun sig med købmand Egon Kristensen, og de fik 2 døtre, Janet og Joan. Hvervet som mor var Hilmas favoritjob. Hun var en kærlig, omsorgsfuld og livlig mor.

Da familien flyttede til Ry, blev Hilma medlem af Silkeborg menighed, hvor hun fungerede både som organist, børnesabbatsskolelærer, spejderleder og korsanger, og hendes kreative talent med blomster prydede ofte kirken!
Hun arbejdede også en årrække på Plejecentret Solbakken i Randers.

De sidste 10 år af sit liv tilbrage Hilma i Faxe. Her kunne hendes børn, børnebørn og oldebørn lettere komme på besøg. Hun nød stilheden og roen på Søndervang Plejecenter og sagde: “Alt er færdigt, jeg er klar til at se min Jesus! Og jeg glæder mig meget til at få en ny krop!“ Hilma vil blive husket som et livligt, glad og energisk menneske, der brændte for sin tro.

Alle i familien og vennekredsen er taknemmelige for, hvad hun har givet os, og vi ser frem til at se hendes glade smil igen hjemme hos Gud!

Joan Kristensen