Johannes Jensen

Fødselsdag 1. Januar 1940 Dødsdag 5. November 2016

Sabbatten den 5. november 2016 afgik Johannes Jensen, Holstebro menighed, ved døden. Han opnåede lige at blive 76 år, få dage før han sov ind på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. Johannes blev født i Vemb og tilbragte en stor del af sit liv på landet.

Han voksede op i et kristent hjem og havde sin trofaste gang i Folkekirken som ung. Ved en møderække i Holstebro af Gunnar D. Asholm blev han grebet af adventbudskabet. Ikke mindst overbevisningen om, at den syvende dag var Herrens helligdag, fik ham til at tilslutte sig adventistmenigheden ved dåb den 9. juli 1977.

Undervejs kom der noget på tværs, så han ikke længere kom i kirken, men for et par år siden blev han optaget på ny og glædede sig over fællesskabet med menigheden.

Johannes var altid glad for besøg og havde meget at fortælle fra sit liv.

Overbevisningen om sabbatten betød rigtig meget for ham, og han skrev flere læserbreve i det lokale dagblad, hvor han forsvarede Bibelens lære om lørdagen som hviledag.

De sidste år var præget af sygdom. Han måtte gennemgå flere operationer og indgå i krævende behandlingsforløb.

Hans sidste hilsen i et brev til undertegnede, som ankom et par dage efter dødsfaldet, indeholdt følgende ord: ”Ses vi ikke mere, så i kærlighed hos Gud engang. Johannes.“ Johannes var ugift, men efterlod sig fire brødre og en søster.

Æret være Johannes Jensens minde.

Sven Hagen Jensen