Arne Juhl Madsen

Fødselsdag 17. Januar 1932 Dødsdag 13. December 2016

På Luciadagen, 13. december, sov Arne Juhl Madsen stille ind. Lillejuleaften tog venner fra Adventistkirken i København afsked med Arne, inden han blev kørt til Udby på Fyn, hvor han blev lagt i jorden. Arne blev født den 17. januar 1932 og nåede næsten at blive 85 år gammel. Han havde et helt særligt forhold til Udby, hvor han igennem mange år var forpagter af Udby kro.

Han begyndte ellers som trafikassistent ved statsbanerne og senere overtrafikassistent. Han passede skinnerne og skiftesporene og nød sit arbejde. Hans mor var sagfører og hørte om nedskæringer i DSB og anbefalede, at sønnen forsøgte sig i den juridiske verden, ”for der ville altid være kriminelle,“ sagde hun, ”som skal for en dommer.“ Så Arne blev oplært af en dommer og blev dygtig til at procidere i retten. Det var igennem arbejdet i fogedretten og byretten, der bragte ham i forbindelse med kroer, når de var på vej mod en konkurs eller var gået konkurs. I denne sammenhæng endte han en årrække som forpagter af Udby Kro og fik stedet rettet op med en sund økonomi.

Arne blev døbt i 1963 af Jens Madsen og boede de sidste år i Københavnsområdet. Arne efterlader sig to børn og nære venner, der efterhånden betragtede ham som en reservebedstefar – en rolle han selv nød og holdt meget af. Vi glæder os over håbet og løftet: ”for basunen skal lyde, og de døde skal opstå som uforgængelige, og vi skal forvandles“ (1Kor 15,52).

Æret være Arne Juhl Madsens minde.

Thomas Müller