Harald Christian V. Jørgensen

Fødselsdag 26. April 1912 Dødsdag 28. Februar 2017

Harald Christian V. Jørgensen sov ind den 28. februar 2017 på Plejecentret Solbakken knap 105 år gamme og bisat fra Adventkirken i Randers den 5. marts.

Harald kom til verden i Godsted på Lolland den 26. april 1912. Her  og senere i Dannemare voksede han op. Han blev gift med Grethe og flyttede til Falster, hvor han arbejdede som maskinarbejder. I 1966 mistede han hende. Haralds familie var ikke stor – en søn, tre børnebørn og fem oldebørn. Han var ikke en mand af mange ord. Han var beskeden og talte ikke meget om sig selv, men han var glad og taknemmelig for besøg.

Harald cyklede meget, og engang cyklede han til Nordsverige og retur. Når han ikke cyklede, kunne han på en dag let gå 10-12 km. På solbakken, hvor han kom til den 17. juli 2008, så vi ham gå med rollatoren inde og somme tider udenfor. Han måtte røre sig.

Da han nærmede sig 100 år, blev han syg, og alle var bekymrede for, om han nåede dem. Familien fik ved et besøg ordene: ”Det besøg kan jeg leve længe på“, og det gjorde han – næsten fem år mere.

Harald var en søgende person. Men især glæden i Nykøbing Falster adventistmenighed fik ham til at føle, at han var kommet hjem, så i 1976 blev han døbt af pastor Arne Sandbeck.

I Randers havde han sin faste plads til andagter i Solbakkens dagligstue og i kirken. Harald så frem til livet på den nye jord, hvor han skal være sammen med frelseren for altid.

Æret være Harald Christian V. Jørgensens minde.

John Pedersen