Hanne Simonsen

Fødselsdag 18. Oktober 1945 Dødsdag 29. maj 2017

I adventistkredse er Hanne nok bedst kendt som Leif Hogne Hansens kæreste. Hanne nåede kun at være adventist i 37 dage. Hun blev døbt i sin kørestol i Nykøbing Falster Adventkirke den 22. april 2017 af Ole Kendel. Store dele af hendes familie var med til denne dåb, der var smuk og gribende, ikke mindst i lyset af, at alle vidste, at Hanne ikke havde lang tid tilbage at leve i.

Første gang, jeg mødte Hanne, var på en kanotur i Sverige, hvor hun kom sammen med Leif. Det første, hun gjorde, var at svømme rundt om den lille ø, som vi lå i telt på, en tur på små 2 km. Så vidste vi, at der var ting i Hanne, som man ikke så ved første øjekast.

Hun har opdraget to drenge som eneforsørger, var tosproglig korrespondent, sekretær for handelsstandsforeningen i Birkerød, hvor hun ar rangerede morgenbord i gågaden og meget andet. Danmarksmester i brystsvømning i klassen over 60 år, aktiv deltager på diverse ø-lejre, kørte ”tøserunden“ (et cykelløb for damer) og mere til.

Desværre blev Hanne ramt af en hjernetumor. Her stopper fornuften, og troen tager over. Nu har vi håbet og overbevisningen tilbage om at møde hende på den anden side.

Hanne blev født på Frederiksberg den 18. oktober 1945 og døde den 29. maj 2017. Hun blev begravet fra folkekirken i Birkerød, hvor hun har haft familie og venner det meste af sit liv. Den lokale præst Anne Mette Norsker tog sig af det rituelle, og jeg holdt begravelsestalen.

Æret være Hanne Simonsen minde.

Anker Kjøller