Gunnar Dam Asholm

Fødselsdag 24. August 1923 Dødsdag 2. Juli 2017

Gunnar Dam Asholm døde den 2. juli 2017 efter en hjerneblødning, han fik i hjemmet i Undløse dagen forinden.

Gunnar Dam blev født den 24. august 1923 i As sogn ved Horsens. Deraf senere navnet Asholm. Sammen med sine to brødre voksede han op i troen på Jesu genkomst i hjemmet hos Jenny og Martin Dam. Gunnar blev døbt af Aksel Warmer den 23. april 1938.

Som ung kom Gunnar i gartnerlære i Kalundborg, men rejste videre til Vejlefjordskolen, da han følte et kald til præst. På Vejlefjordskolen mødte han sit livs kærlighed Petra Lassen fra Agerskov i Sønderjylland. De blev gift den 24. juni 1948.

Gunnar og Petra har fulgt hinanden lige siden som præsteteam i det omvandrende prædikantliv. De fik børnene Jenny og Martin. Gunnar var en ivrig bibelstudent. Som en af de første danske præster fik han i 1966 en Master i religion fra Andrews University, USA. Han har arbejdet som distriktspræst, været bibellærer på Vejlefjordskolen af to omgange, og sluttede sit formelle virke den 31. august 1990 efter 10 år som forstander for Korrespondanceskolen.

Børn, børnebørn og oldebarn husker Gunnar som et dejligt, hensynsfuldt menneske, der altid var klar med et trøstende eller forklarende ord. Han kunne også hjælpe med noget praktisk, hvis et legehus skulle bygges eller en bilmotor skulle ordnes.

Gunnar var glad for sang og musik. Han har glædet mange med sin dejlige stemme ved foredrag, gudstjenester og årsmøder.

Nu er den stemme tavs. Vi glæder os til at møde Gunnar igen ved opstandelsen. Æret være Gunnar Dam Asholms minde.

Henrik Jørgensen