Tómas Tómasson

Fødselsdag 13. maj 1925 Dødsdag 11. August 2017

Den 11. august 2017 sov Tómas Tómasson stille ind 92 år gammel på plejehjemmet Vesturskin i Toftir på Færøerne. Tómas blev født i Søldafjord den 13. maj 1925. Han voksede op sammen med fem søskende ved smedjen, hvor hans far, Thomas Jacobsen, lærte sønnen smedehåndværket.

Tómas flyttede senere til Island, hvor han supplerede sine færdigheder med arbejdet som bilmekaniker, blikkenslager, tankbilschauffør, murer og meget andet. Han giftede sig med Solrun fra Færøerne i 1953, og børnene Mathilda og Jens blev født. I 1975 flyttede de tilbage til Færøerne og byggede hus i Søldafjord.

Tómas havde et tæt forhold til sine børn, 7 børnebørn og 10 oldebørn. Han havde humor, var gavmild og havde en særlig forkærlighed for dyr og tog bl.a. kattekillingen med i sin kasket på sin rundtur i tankbilen.

Hans forældre blev adventister i 1923 under Valdemar Jacobsens virksomhed. Som teenager blev Tómas døbt af en baptistpræst under 2. Verdenskrig, da der pga. forholdene ikke var en adventistpræst. Da han flyttede til Island i 1947, blev han optaget i adventistmenigheden, og senere i Tórshavn menighed. Tómas talte om sin tro og delte sit kristne vidnesbyrd ved at hjælpe andre på praktisk vis. Han var en årrække formand for Landsforeningen for Ældre på Færøerne.

Efter et liv med godt helbred måtte både han og Solrun flytte på plejehjem i november 2016. Ved begravelsen i kirken i Glyvra førte et 6-mandskor med borgmesteren i spidsen an foran kisten til det sidste hvilested, hvor Tómas hviler til opstandelsens morgen.

Han efterlader hustru, to børn, den yngste bror og øvrige familie.

Æret være Tómas Tómassons minde.

Sven Hagen Jensen