Preben Mollerup

Fødselsdag 4. December 1919 Dødsdag 1. November 2017

Preben Mollerup døde i sit hjem på Søndervang i Faxe den 1. november 2017, næsten 98 år gammel.

Preben Mollerup blev født i København 4. december 1919. Som ung kom han gennem et familiemedlem og venner i kontakt med adventister i København. Han bestemte sig for dåb og blev aktiv i menighedens ungdomsarbejde. Siden kom han til Vejlefjordskolen, hvor han begyndte sin uddannelse til præst. Det var også her, han mødte sin kommende ægtefælle, Inger Kristensen. De blev gift i 1946 og blev nu præstepar med arbejde både i Jylland, Lolland-Falster, Bornholm og Sjælland. Det var i de år, hvor præstearbejdet betød hyppige flytninger, ofte med opbrud efter blot to år. Familien tilbragte også 2 år i England i forbindelse med en studieorlov på Newbold College.

Preben Mollerup er husket for at være omhyggelig, korrekt og velformuleret i sin forkyndelse. Han lagde mærke til de detaljer, der skabte den smukke helhed, både i evangeliet, i naturen og i hans store passion for arkitektur og kirkebygninger. Her var han et levende leksikon. 

På det personlige plan og i familien var Preben Mollerup den afslappede og lune ven og far, farfar og morfar, der fangede børnenes opmærksomhed gennem historiefortællinger. Dog var ingen historie større end den, som fortalte om Guds godhed og nåden. Og i troen på den fortælling – evangeliets budskab – sov Preben Mollerup ind i håbet om gensyn i opstandelsen.

Preben Mollerup efterlader sig børnene, Birgitte, Annemarie og Peter og deres familier.

Æret være Preben Mollerups minde.

Carl-David Andreasen