Verner B. Bek

Fødselsdag 2. Juni 1929 Dødsdag 17. November 2017

Fredag den 17. november sov Verner Brunsgaard Bek stille ind på det plejecenter i Arvika, Sverige, hvor han tilbragte de sidste måneder. Verner blev 88 år gammel.

Verner Bek så dagens lys i nærheden af Holstebro, den 2. juni 1929. Hans talegaver pegede i retning af præst eller foredragsholder, hans fantasi og skrivelyst på forfatter og hans evner til at organisere og inspirere afslørede lederevner. Herudover var han en glad mand, menneskefisker, fredsstifter og optimist.

I 2013 deltog Verner i sin afgangsklasses 60 års jubilæum på Vejlefjord. Aktive Seniorer beskrev ham således: ”Verner Bek længtes bare efter at komme ud for at drive mission. Han ville besøge mennesker, sørge for, at de fik god litteratur ind i deres hjem – og han ville advare verden mod alt det, der skulle komme.“ 

Verner blev gift med norske Reidun, og sammen tog de fat på livet som præstepar i Danmark. Verner har arbejdet både som præst og afdelingsleder. Mange husker endnu hans kampagne for at få alle hjem i Vestdanmark besøgt med adventist-litteratur. Han levede på alle måder op til sin afgangsklasses motto: Verdens nød – vort kald.

Reidun og Verner fik børnene John og Alice, der oplevede et harmonisk familieliv, men de mistede deres mor, da de var hhv. 16 og 13 år gamle.

De senere år tilbragte Verner Bek på Tenerife, hvor han under pseudonymet Dennis Ameri skrev flere noveller og beretninger. Flere af disse viser mellem linjerne glimt af Verners eget eventyrlige liv.

Familie og venner må nu vente på et gensyn, indtil Jesus kommer igen.

Æret være Verner Beks minde.

Walder Hartmann