Aase Kofoed

Pige- / drengenavn Aase Laura Wartou Idorn Fødselsdag 15. Februar 1935 Dødsdag 12. December 2017

Tirsdag den 12. december 2017 sov Aase Kofoed, født Aase Laura Wartou Idorn, efter kort tids sygdom ind på Slagelse Hospital omgivet af den nærmeste familie. Aase blev født i Frederikshavn den 15. februar 1935, tre år senere end hendes bror, Dan, der nu bor i British Columbia, Canada.

Familien Idorn flyttede til Odder, hvor Aase boede, indtil hun flyttede til Skodsborg for at uddanne sig til fysioterapeut. Hun mødte sin kommende mand, Verner Kofoed, og i 1956 blev de gift. De fik efterhånden pigerne Mary-Ann, Susan og Lisbeth.

Aase og Verner startede deres egen fysioterapiklinik i Maribo på Lolland. De har igennem mange år behandlet mennesker – som ofte gik hjem med mere end bare en behandling.

Aase var meget afholdt i Nykøbing Falster menighed, og til sidst også i Ringsted. Mange børn og unge følte sig særlig mødt af Aase, der altid mødte menighedens børn med stor interesse, også efter de var fløjet af reden.

Aase gav også med rund hånd sin kærlighed og omsorg til børn, svigerbørn og børnebørn. Som datteren Susan sagde: ”Hun havde en fantastisk evne til at sætte ord på de ’stærke’ ting og var aldrig dømmende over for nogen. Hun havde et stort hjerte for de svage og dem, der trængte til opbakning og støtte.“

Nu hviler Aase indtil Kristi genkomst. Aase var afklaret i sin tro på Jesus, og håbet om en bedre fremtid blev omsat til håb og kærlighed i nutiden. Menighed og familie vil mindes Aase med vemodighed, men også huske et fantastisk positivt og kærligt menneske.

Æret være Aase Kofoeds minde.

René Bidstrup