Sigmar Johannesen

Fødselsdag 1. Januar 1931 Dødsdag 30. Marts 2018

Sigmar Johannesen fra Tórshavn sov stille ind den 30. marts. Sigmar blev født i Norðskáli i 1931.

Han var den sidste af Elsa og Johannes Johannesens 7 børn.

I sin ungdom havde Sigmar udlængsel og sejlede på både Island og Grønland. Sin eventyrlyst fik Sigmar styret, idet han kom ud for et forlis ud for Grønlands kyst. De opholdt sig i adskillige dage på en øde ø, før en enlig grønlænder i kajak opdagede dem og skaffede redning. 

Som 24-årig forelskede Sigmar sig i Emma. Dengang sejlede Sigmar på Island, og Emma arbejdede på et katolsk hospital på Island. I 1957 dannede Sigmar og Emma familie og fik sønnen Johannes Birgir. 

Sigmar havde stor omsorg for sin familie, og på grund af sit sociale væsen og sine mange år med bilkørsel i Tórshavn blev Sigmar kendt og værdsat af mange. Menigheden i Tórshavn har haft stor glæde af Sigmars indsats i menighedslivet. Det arbejde han lagde i skolen, sabbatsskolen og søndagsskolen har uden tvivl gjort meget for efterfølgende generationer. Gud vil belønne ham en dag!

Sigmar var hjælpsom, positiv og humoristisk – en rigtig lysspreder og discipel af Kristus.

En af Sigmars ynglingstekster var: ”Thi for mig er livet Kristus, og døden en vinding“ (Fil 1,21). Sigmars livsfilosofi var at gøre det, han troede, var ret. Derudover kastede han sig i Jesu hænder og troede Jesu ord om et evigt liv.

Æret være Sigmar Johannesens minde.

Allan Falk