Vera Elisabeth Hansen

Fødselsdag 18. Juni 1938 Dødsdag 4. April 2018

Vera Elisabeth Hansen døde af lungebetændelse på Slagelse Sygehus den 4. april 2018 og blev bisat fra Adventistkirken i Faxe. Vera var født 18. juni 1938 og havde søskende, Orla og Grete. Hendes far, Anders, døde da Vera var bare 3 år gammel. Hendes mor, Esry, giftede sig igen, og det var Aage, som hun voksede op med. 

Vera blev født i Thyborøn, og det stod hurtig klart, at hun ikke var helt som andre. Hendes spastiske problemer blev mere markante med årene, men hun havde vilje til at kompensere for sit handicap. Vera havde ofte lyttet til sin mormor, som i Bibelen havde læst for hende om den fremtid, der venter: ”Nu skaber jeg en ny himmel og en ny jord“ (Es 65,17).

Vera ville ikke sidde stille og vente på at opleve gode dage. Derfor blev det til stor glæde, at hun i 1960 mødte Helge, som hun giftede sig med! Helge var også med i Adventistkirken, var gartner og kolportør og en engageret mand i menigheden.

Når Helge af andre blev spurgt om, hvordan det var at tage sig af et handicappet menneske, svarede han altid: ”Det er ikke mig, der hjælper hende, det er Vera, der beriger mit liv.“

Vera og Helge flyttede efter en tid til København, hvor de var aktive medlemmer af menigheden. Helt til det sidste var hun også med som beboerrepræsentant i bestyrelsen for Søndervang Plejecenter, hvor hun boede.

Nu hviler Vera i håbet om opstandelsen. Fred være med Veras minde.

Jan-Gunnar Wold