Hans Joachim Stumpf

Fødselsdag 5. Juni 1944 Dødsdag 24. Juni 2018

Horsens Adventkirke har mistet en af sine loyale, trofaste medlemmer. Hans Stumpf blev født i Karlsruhe den 5. juni 1944. Hans far, Friedrich Stumpf, nægtede som adventist at bære våben. Flere blev henrettet for at nægte tjeneste i den tyske hær, men Friedrich blev sendt til østfronten som samarit. Han blev alvorligt såret og endte op som krigsfange hos de allierede tropper i Frankrig. Han kom hjem til sin Hustru Edith, hvor Hans Stumpf nu som den førstefødte voksede op sammen med sine søskende. Familien var og er knyttet til adventistmenigheden i Karlsruhe, som Hans Stumpf hele sit liv følte sig tæt knyttet til.

Som ung tømrer stiftede han familie her i Danmark, idet han giftede sig med Birgit Eskildsen. De fik 3 børn: Martin, Esther og Heidi, der nu alle er gift, og Hans har fået 9 børnebørn.

I forbindelse med arbejdet som tømrer kom han i kontakt med asbest, som nu de senere år udviklede sig til kræft, som krævede hans liv søndag morgen den 24. juni.

Hans Stumpf var meget aktiv i gademission i Vejle og i Horsens, hvor han en årrække var kirkens pedel. Han engagerede sig i at udbygge sin vennekreds ikke mindst blandt fremmede og flygtninge i byen. Han fandt arbejde i Sønderbro folkekirke, hvor han var en værdig repræsentant for den tro, han byggede sit liv på. Nu hviler han på Hedensted Kirkegård, til hans Herre kalder på ham.

Vi lyser fred over hans minde.
Tue Westing