Maja Lindén

Pige- / drengenavn Maja Hansen Fødselsdag 1. maj 1935 Dødsdag 11. Juni 2018

Mandag morgen den 11. juni 2018 sov Maja Lindèn f. Hansen stille ind i sit hjem i Hultafors, Sverige. Maja, blandt venner kaldet Bitten, blev født den 1. maj 1935 som datter af Rasmus og Marie Hansen, mangeårige medlemmer af Vejlefjord menighed.

Som barn og ung sled hun flittigt på stien mellem Ulbækhus og Vejlefjordskolen, hvor hun både gik i skole og til kirke. I 1955 drog hun som én af ”lørdagspigerne“ til Åkirkeby, Bornholm, for at uddanne sig til sygeplejerske. Denne uddannelse brugte hun bl.a. på Skodsborg Badesanatorium, hvor hun mødte sin senere mand, svenskeren Östen Lindén, der var i færd med at uddanne sig til fysioterapeut. De to blev gift i 1963 og rejste til Hultafors i Sverige, hvor de begge kom til at yde en værdsat indsats for de mange gæster og patienter, der søgte hjælp på sanatoriet.

Östen døde i 2010, men Bitten forblev på Hultafors, hvor hun nød sin seniortilværelse i en lejlighed med udsigt til de naturskønne omgivelser. Indimellem besøgte hun søskende og gamle venner i Danmark.

Maja blev begravet fra Bollebygd kirke onsdag den 11. juli, hvor hendes to overlevende børn Tove og Lehnart sammen med den nærmeste familie og et par danske venner havde anledning til at mindes en uselvisk og kærlig mor, mormor, søster og veninde.

Æret være Maja Lindéns minde.

Walder Hartmann