Joseph Hansen Rasmussen

Fødselsdag 2. August 1928 Dødsdag 18. Juni 2018

Mandag den 18. juni sov Joseph H. Rasmussen (i Danmark bedre kendt som Josef Hansen) stille ind i sit hjem i Hendersonville, North Carolina. Han blev født den 2. august 1928 som søn af Rasmus og Marie Hansen. Alle fem søskende fik deres grundlæggende uddannelse på Vejlefjordskolen.

Fra 1945-51 arbejdede Joseph for Adventistkirken i Danmark. Han redigerede blade, skrev artikler, prædikede og var en utrættelig inspirator i den spirende spejderbevægelse i København.

Joseph videreuddannede i USA og endte op med en MA i økonomi. Han valgte at blive i USA, hvor han giftede sig med Carol Lafferty. Han blev ansat i et stort amerikansk teleselskab, hvor han i 1993 sluttede sit arbejdsliv i en af selskabets topstillinger.

Joseph var i mange år menighedsforstander, og en tid var han også bestyrelsesmedlem i sammenslutningen for adventisthospitaler i USA.

Joseph og Carol fik to børn, Eric Rasmussen og Lisa Fournier. Efter Carols død i 2008 giftede han sig året efter med en dansk ungdomsveninde, Mary-Lou, og fik derved tre bonusbørn, Elin, Axel og Lillian, der alle med familier bor i USA.

I Danmark overleves Joseph Rasmussen af de to søskende Noomi Krusholm og Hans Christian Ralking.

Til mindehøjtideligheden i Hendersonville, North Carolina blev de mange venner bedt om – i stedet for blomster – at donere et beløb til enten Fletcher Academy i North Carolina eller Vejlefjordskolen i Danmark.

Æret være Josephs minde.

Walder Hartmann