Elfriede G. Bertelsen

Fødselsdag 15. December 1926 Dødsdag 10. Juli 2018

Elfriede Bertelsen sov stille ind tirsdag formiddag d. 10. juli i hjemmet hos datteren Birgitte, som havde plejet hende de senere år.

Elfriede blev født i Østrig d. 15. december 1926. Hendes barndom var ikke så lykkelig. Hun blev sat i pleje hos mosteren, da hendes mor rejste til Schweiz, hvor hun fik mand og børn. I 1938 lige før nazisternes indmarch i Østrig sørgede hendes mor for, at Elfriede kom til Schweiz. Hun var ikke velkommen, for stedfaderen mente, at hun hørte ikke til der. Med lidt hjælp fra moderen klarede Elfriede sig.

18 år gammel søgte hun sin egen tilværelse. Hun mødte Gunnar, som var taget til Schweiz for at søge lykken som håndværker. Elfriede og Gunnar blev gift i Thisted kirke 25. marts 1950.

De fandt begge lykken, og du kunne ikke besøge deres hjem i Silkeborg, uden at du mødte ”to som elsker hinanden“ – to med forskelligt gemyt, som støttede og opfyldte hverandre.

De fik eget hus og seks dejlige børn. Hun syede, og børnene hjalp til med at pakke det færdige produkt. Desuden arbejdede hun på hotel Dania og på Wulstens bageri. Hjemmet bar præg af meget liv og megen kærlighed.

Gennem naboen Bundgaard kom de i forbindelse med adventmenigheden og blev i 1966 medlemmer af Silkeborg menighed.

Elfriede elskede Jesus og så frem til den dag, hvor han kommer for at hente sine børn. Hun hviler i visheden om, at Herren gav sig selv for at hun kunne få evigt liv.

Ære være Elfriedes minde.

John Pedersen