Sigrid Fuglø

Pige- / drengenavn Sigrid Joensen Fødselsdag 10. August 1915 Dødsdag 16. December 2018

Sigrid Fuglø fra Faxe menighed sov ind i sit hjem på Søndervang den 16. december 2018, 103 år gammel.

Sigrid blev født Joensen den 10. august 1915 i Vidareidi på Færøerne, hvor hun voksede op i en søskendeflok på syv. Sigrids far, Joannes Joensen, gav det løfte til Gud under en voldsom storm på havet mellem Færøerne og Island, at om han kom levende gennem stormen, skulle Gud altid være hans Gud. Og sådan gik det. Han blev reddet i land på Island, hvor han mødte en adventistfamilie, og selv blev han adventist i 1922. 

Løftet på havet kom også til at gælde for Sigrid. Også for hende var Gud hendes Gud. Som ung flyttede Sigrid til Danmark, hvor hun blev gift med Jens Elenius Fuglø, også fra Vidareidi.

De slog sig ned i Skodsborg, og siden Nærum, hvor Sigrid var en flittig og dygtig husmor for familien. Sigrid og Jens fik tre børn, Amy, Thorleif og Juliane. 

Da alder og svigtende helbred tappede på kræfterne, flyttede Sigrid og Jens til Søndervang, hvor Jens døde i 2001.

De seneste år var for Sigrid meget præget af demens, en sygdom som dog aldrig tog det lyse sind og gode humør fra hende.

Sigrid mødte den store sorg, at hun i 2009 mistede datteren Juliane og i 2017 datteren Amy. Urimeligt og dog nådigt blev sorgen og smerten ved disse tab mildnet derved, at tanken på grund af demens ikke rigtigt kunne holde fast i sorgens virkelighed.

Nu hviler Sigrid indtil opstandelsen og gensynet.

Æret være Sigrid Fugløs minde.

Carl-David Andreasen