Kay Støtt

Fødselsdag 27. Juni 1924 Dødsdag 10. Marts 2019

Kay Støtt sov stille ind søndag morgen den 10. marts i sit hjem på Solbakken Randers, 94 år gammel. Det var godt 14 dage efter, de flyttede til Solbakken.

Han blev født den 27. juni 1924 i Skagen i et adventisthjem. Han lærte malerfaget, fik en mellemskoleeksamen, og herefter præliminæreksamen og prædikanteksamen på Vejlefjordskolen.

Kay blev døbt af Thorvald Kristensen den 16. maj 1942. Han arbejdede som lærer på menighedsskolen i Jerslev i 1946-48. Senere blev han bibelarbejder for I.W. Christiansen med virke i Løgstør.

Kay mødte Anna Lund, og den 26. maj 1952 blev de gift. De fik tre børn: Ole, Vibeke og Inge, som så har givet dem svigerbørn, børnebørn og oldebørn. 

Kay og Anna har virket som præstepar mange steder: Thisted, Silkeborg og senere Århus. En tid havde han som afdelingssekretær ansvaret for ungdomsarbejdet i Vestdansk Konferens og senere i den tidligere Vestnordiske Union. Så blev han hjemmemissionssekretær i Vestdansk Konferens og derefter formand for Østdansk konferens. De sidste år af prædikantgerningen blev til to år i Randers og ligeledes et par år i Østervrå, inden Anna og Kay 1. januar 1990 flyttede til Roskilde.

Kay Støtt var en seriøs og alvorlig forkynder. Han mødte mennesker i deres dagligdag, vandt deres tillid og viste dem hen til Jesus.

Begravelsen fandt sted mandag den 18. marts fra Adventkirken i Randers.

Nu hviler han på Vestre Kirkegård til den dag, han skal få lov til at se Jesus, når han kommer igen.

Vi lyser fred over Kay Støtts minde.

John Pedersen