Margit Wellajus Ericsson

Fødselsdag 9. September 1922 Dødsdag 25. Juni 2013

Str. Margit Wellajus Ericsson blev født i Frederikshavn den 9. september 1922 i en grossistfamilie. Hendes mor blev adventist, hvilket resulterede i skilsmisse. Datteren kom på Vejlefjordskolen og senere i huset hos overlæge Ottosen på Skodsborg Badesanatorium. Margit uddannede sig til barneplejerske på et spædbarnshjem i København.  Hun mødte hendes senere mand, Johannes Ericsson i Adventkirken på Svanevej. De blev gift den 13. april 1947, og hjemmet blev velsignet med 3 børn, Dan, Lis og Frank. De boede i nogle år efter 2. verdenskrig i Sverige, men vendte hjem til Danmark i 1956. Margit var da meget aktiv i børnesabbatskolen på Svanevej. I søndagsskolen samlede man en stor gruppe af børn fra Nørrebrokvarteret, og Margit var også i dette arbejde en stabil medhjælper, ligesom hendes mand altid var en tjenstvillig menighedstjener. 

Ulykkeligvis brydes familien op i 1969, og efter en række svært belastede år flytter str. Margit til Gl. Rye i nærheden af datteren Lis Ericsson, der bliver en god støtte for moderen. Hun blev velintegreret i det lille bysamfund. Hun bliver også medlem af Silkeborg menighed. 

De sidste 3 år af hendes liv tilbragte hun på Kildegården ældrecenter i Skanderborg, hvor hun døde den 25. juni 2013. Nu hviler hun i fællesgraven ved Gl. Rye kirke, hvor også hendes mands urne blev nedsat kort efter påske 2013. Fælles med dem ser vi nu frem til den dag ”når ærkeenglen kalder og guds basun gjalder, og de, der er døde i troen på Kristus skal opstå først” 1 Thess 4,16. Vi lyser fred over Margits minde. 

 Skrevet af Tue Westing